Primul meu jurnal online pe un CMS

Big and deep! Ridicatul din sprâncene este echivalent cu un semn! Şi mi le-am ridicat după ce-am citit nişte lucruri. Cei care au contribuit la scrierea unor cuvinte în Dex-on line au un umor teribil. De exemplu, una din definiţiile cuvîntului ”profund”! Despre ape, cavităţi: care are fundul departe de suprafaţă (woaw! Big and deep!); despre persoane: care este dotat cu un spirit pătrunzător, capabil să pătrundă uşor în esenţa lucrurilor, perspicace…. etc. What?!? Le-am coborît…şi sprâncenele şi gândurile…

Ăsta ar fi doar unul dintre sateliţi… mai am câţiva! Unul dintre ei se referă la ”trasul de şireturi”. M-am obişnuit să mi le închei sau, din contră, să mi le dezleg, singură. De mică fac chestia asta! Şi am făcut-o mai puţin din orgoliu şi mai mult din respect. Şi pentru cel care se oferă şi pentru mine! Ştiu că omenirea e într-o totală confuzie… iar cei care îşi caută lumina o fac în primul rînd pentru ei. Cei cărora cuvântul ”lumină” le spune ceva mai mult decît o sursă de iluminat sau (şi) căldură vor înţelege cîte ceva.

Cândva mă aflam şi eu într-o ceaţă deasă, atît de deasă încît, cu stropul de omenie din mine, am căutat o ”sursă de lumină”. Aşa mi-am dat seama că somnul, confuzia, ceaţa, toate mi se trag doar de la cât de ignorantă puteam să fiu uneori.

What is up, it is down… what is inside, it’s outside… cam aşa scrie şi pe Tăbliţa de smarald. În aparenţă sunt simple cuvinte… atît de simple… Einstein a fost ceva mai mult decît un inventator. E unul dintre copii mari ai lumii! La şcoală (şi i-am văzut foaia matricolă pe net) era unul dintre copii dificili. Notele cele mai mari le avea la matematică şi filosofie. Una dintre afirmaţiile lui mi-au plăcut tare mult… ”adevărul e atît de simplu… dacă ar fi fost complicat, l-ar fi înţeles toată lumea”.

”Eu sunt alfa şi omega”, alt satelit. O simplă ecuaţie matematică, de la început şi pînă la sfârşit. Din umilele mele cunoştinţe de la matematică, o ecuaţie înseamnă mai multe elemente. Iar atunci cînd unul dintre elemenţi este absent (echivalent cu zero) rezultatul este acelaşi : zero. Acest zero poate fi doar alfa-alfa sau omega-omega, pentru că din punct de vedere al Universului, un zero este imposibil să existe. În mod automat este înlocuit cu altceva, cu ce se află în cantitate mai mare. După rezultatele care se văd în istorie, cantitatea de prostie şi ignoranţă a fost uriaşă. Spun asta doar după ce se vede. Dacă are impresia cineva că judec pe cineva se înşeală. Pentru că eu sunt un om şi fac şi eu parte din Univers. Un om care vede, observă, gândeşte că e prea mic pentru a schimba ceva din istoria lumii (şi mare greşeală aş face!). Sunt atît de mic(ă) încât tot ce pot face e să-mi scriu propria mea istorie. Şi mai sunt ceva! Un supravieţuitor. Doar m-am născut în aceeaşi zi cu Emil Racoviţă…

M-am plimbat destul pe ziua de azi printre sateliţi. Mă gândesc deja la Venus-ieni. I loooove Venus!!!

Reclame

Comments on: "Jupiter, big with satellites" (5)

 1. C.Anca Rus said:

  Monica scrii frumos,eu am de invatat de la tine,mai mult ce as putea spune,keep on going!!!!!!!!!!

  • Same to you!!! Legea atracţiei funcţionează impecabil….

  • Mutarea de pe un desktop pe un laptop constă în mult timp, pentru încărcarea de programe, configurări, etc. După mutarea arhivei am descoperit nişte incompatibilităţi, deci a trebuit să caut alte programe compatibile, free. Cele scrise mai sus sunt ca un fel de scuză pentru întîrzierea cu care am răspuns la comentarii şi mesaje.
   Multe lume vrea să înveţe, inclusiv eu. Deci, la ce mă pricep, răspund. Întreabă şi îţi voi răspunde!
   Şi încă ceva… îmi place mult ce ţii în braţe. Atunci cînd am avut posibilitatea, am avut şi aşa ceva. Una din cerinţe e să am casă cu curte… am avut oareşce reticenţe faţă de hamuri sau lanţuri de cînd mă ştiu.

 2. Mă încearcă un sentiment contradictoriu… Am citit şi am recitit. Cred că o să mai citesc, după ce scriu asta .
  Primul impuls, a fost să scriu „bravo, foarte frumos, dar aici sunt câteva teme pentru mai multe articole”. Asta, la prima citire. Pe urmă, am mai cugetat şi… am recitit. Aşa mi-am amintit că un bâtrân cernăuţean, profesor universitar şi trecut prin multe, inclusiv prin 2 războaie şi 2 ani de prizonierat în Siberia, mi-a zis aşa: „Omului, e destul să îi spui o singură dată. A doua oară, e prea mult!”. prima oară, am râs. Suna amuzant. Ceva mai târziu, mi-am amintit un verset din biblie: „Cine are urechi de auzit, să audă!”
  …Aşa încât: Mie, mi-ar place să dezvolţi temele „înţepate”. Pardon! Satelizate…
  Spun asta pentru că, curcubeul, de pildă, are şapte culori şi sunt toate culorile de care avem nevoie. Totuşi, unii, precum da Vinci, Grigorescu, Tizian, Velasquez, El Greco, Rafael Sanzio da Urbino, Claude Monet, etc. ne-au arătat o altă faţă a lumii… Desigur, tot de la aceleaşi culori fundamentale au pornit. Leonard Bernstein, spunea la un moment dat că, deşi toţi cunoaştem cele şapte note muzicale, doar unii compun muzica ce rămâne… Cred că e valabil şi pentru cuvinte… 😉

  • Ai dreptate. Fiecare ”satelit” pomenit face cam cît o carte în format electronic. Dincolo de aşa zisa ”filosofie de cafenea” se află adevăruri… multe. Şi dincolo de adevăruri se află o bază groaznic de solidă. Cea numită experienţa de viaţă…
   Hai să spunem că poţi învăţa multe din propriile tale greşeli. Uneori mă uit în jurul meu cu ochii mari… încerc să înţeleg ce se întîmplă în jurul meu. Mă întreb ce relaţie poate să existe între mine, în gîndurile mele, şi evenimentele la care sunt martoră. Cu cîţiva ani în urmă m-ar fi afectat emoţional astfel de evenimente… acum mai puţin. E şi asta un lucru destul de greu de făcut… detaşarea. Deci! Am să revin la subiectele tratate. Sunt teme destul de ”grele” pentru a mă limita doar la concentrarea lor în cîteva fraze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: