Primul meu jurnal online pe un CMS

De unde vin? Știu doar că îmi vin… O perioadă le notam pe unde apucam, acum m-am hotărât să le fac publice.

Gândul zilei de astăzi: îți este interzis să vorbești în numele altcuiva.

M-am întrebat de ce acest lucru este interzis. În lumea reală, la nivelul planului fizic, acest lucru este penalizat de către Codul Penal. Acest fapt este considerat ilegal pentru un simplu raționament: în acest mod te substitui altei persoane. Indiferent de ce justificare ai găsi, el constituie un furt.

La un alt nivel de conștiință, acest lucru e mult mai grav. Ești liber să acționezi (vorbă, gând sau faptă) căci ți se respectă ceea ce se numește Liberul Arbitru. Ești lăsat să acționezi sub toate formele spuse mai sus. Ce se știe mai puțin este altceva. Aceste lucruri sunt cunoscute doar de cei care au studiat teologia sau de cei mai curioși din fire… ca mine. Preoții sunt învățați și cum să se ferească de repercusiuni, pentru că ele există. Deci, ce se știe mai puțin? Odată cu acțiunea pe care o faci îți asumi și problemele persoanei respective. Dacă vorbești în numele mai multor oameni, atunci îți însușești toate problemele celorlalți. Și mai mult… așa ești responsabil și pentru ce urmează.

Suntem responsabili pentru ceea ce gândim, pentru ceea ce vorbim sau scriem, suntem responsabili pentru orice gest pe care îl facem. Așa a fost mereu. E cazul ca fiecare să-și asume responsabilitatea pentru acest lucru. Doar așa își dovedește lui însuși că „e treaz”, că este și altceva decât un roboțel uman. A fost o vreme când mai era posibil și altceva… să stai în umbră și să aduni roadele muncii altcuiva. Pentru că acel cineva era atașat de tine îți este permis. Doar ție! Ce se știe mai puțin e că, astfel, îți asumi responsabilitatea faptelor celui sau celor pe care i-ai „ajutat” pe tot parcusul vieții.

Îmi aduc aminte acum de niște versuri cântate de o formație mai puțin ascultată de cei de-o vârstă cu mine. Ea are milioane de fani, în special printre cei tineri. Ele spun așa: „ The Devil is never a maker/ The less that you give, you’re a taker…”

Vizionare și ascultare plăcută!

http://www.youtube.com/watch?v=riwxbh_n_WM

Reclame

Comments on: "Gândul de astăzi-7.07.2011" (6)

 1. Viaţa e ciudată… Toate căutările mele, au pornit de la un incident „imposibil” – cel puţin ştiinţific la vremea aceea – petrecut la 8 ani jumătate…
  De la acel incident am ajuns să citesc Mircea Eliade, când alţii se jucau cu găletuşa şi lopăţica în nisip… Mă întreba cineva cine m-a învăţat să scriu şi să citesc (a propos de dascăli…). Bunica mea! „Bunuţa”. La şcoală, mi-am măcinat nervii şi am înghiţit mizeriile multor „dascăli”, am pierdut cei mai frumoşi ani din viaţă învăţând prostii inutile. Singurul lucru cu adevărat folositor învăţat în şcoală, a fost scrisul şi cititul. Dar fundaţia, a pus-o bunică-mea, BUNUŢA. Avea doar 2 clase primare, dar la 6 ani, ştiam să socotesc restul la cumpărături, făceam cumpărături, ştiam să citesc ceasul, ştiam literele, le mai şi buchiseam. Şcoala? Mi s-a părut toată viaţa un blestem! Paradoxal, am sfârşit prin a face 20 de ani şcoli diverse… Mda…
  Înţelepciune?
  Asta am învăţat-o de la MUNTE şi MARE. Şi de la animalele sălbatice, de la pomi, de la iarbă, de la florile de pretutindeni, de la viperele cu care m-am întâlnit, de la ursul cu care am dat nas în nas la 10 ani… Oamenii de la care am învăţat ceva, prin contrast, se pot număra uşor… Mult mai uşor decât petalele florilor…
  Am pornit în viaţă, asemenea lui Alexis Carrel: ateu, agnostic… Am sfârşit prin A CREDE, în general.

  • Știi cum se spune: „e greu să umpli o cupă deja plină”. Așa și eu. Ca să pot pune ceva în „cupa mea” trebuie să golesc ceva. Fără să judeci și să ierți din tot sufletul… tare greu se fac toate astea. Iertând, te ierți pe tine, așa am înțeles.

 2. Eu nu sunt întotdeauna înțeleapta.De fapt , aproape niciodată.
  Sângele de oltean. Încerc să mă schimb.

  • Sunt mai multe posibilități de a căpăta înțelepciune și o singură condiție: să taci și să „asculți” și altceva decât pe cei din jur. Abia atunci „auzi”. Faptul că mai știu câte ceva se datorează experienței personale și prezenței unui mentor. Am vrut să schimb ceva în viața mea și chiar așa a fost!
   E bine că vrei să te schimbi… mergi mai departe și cu acțiunea. Pune pe hârtie ce anume vrei să schimbi… ajută mult scrisul pentru a face o ordine în gânduri.
   În primul rând treci peste mentalitatea (eticheta) atribuită unui loc de naștere. Ai un trup, o inimă și un cap. Deci… ești un om la fel ca cei aproape 7 miliarde de pe Terra.

 3. Mă bucur mult că m-ai descoperit. Mă abonez acum. Mai târziu o să te trec și în blogroll.

  • Am citit mai demult câteva dintre comentariile pe care le-ai lăsat. Am stat cuminte în băncuța mea… uneori e bine să lași omul să decidă. Mulțumesc și… mai grăim! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: