Primul meu jurnal online pe un CMS

 M-am apucat astazi ce fac ceva ce am omis în ultimul timp. Căderea autoresponderului a produs destul de multe dureri de cap și a necesitat mult timp pentru căutarea altuia. În fine, m-am apucat să citesc câteva dintre mesajele de pe grupul nostru. Un mesaj mi-a atras atenția. E vorba despre o revistă virtuală scrisă de unul dintre foștii noștri studenți, Eduard „Edi” Cosmin Zgorcea. Se numește „Ora de judo” și a ajuns la numărul 5. Tematica tratată m-ar fi interesat cu câțiva ani în urmă să o practic… Dar cine știe?!?

Ce m-a atras e „cum” e realizată revista din punct de vedere tehnic! Asta a fost la început; apoi m-am apucat să citesc! Așa am aflat că din cele 10 principii de viață învățate la o școală de arte marțiale, sunt și au fost (cel puțin o mare parte dintre ele), principiile după care m-am ghidat în viața de zi cu zi. Apoi mi-au atras atenția interviul și fotografiile. EXCELENTE! Felicitări fotografului! Când am ajuns și la unul din procedeele folosite la judo, spre rușinea mea trebuie să recunosc și asta: le-am citit și pe celelalte dar am stat cuminte, am izbucnit în râs! Metoda asta am folosit-o de foarte multe ori în copilărie. Era singura care dădea rezultate mai puțin dureroase. Eventual, seara mai vedeam niște vânătăi în plus pe picioare.

Am stat câțiva ani buni peste drum de o sală cu specific „gimnastică de întreținere”. Pentru că unii dintre clienți îmi erau cunoscuți i-am întrebat ce fac acolo și cam cât plătesc. Când am primit răspunsul am tras (pentru a câta oară?!?) un „mare e grădina Ta!”. Coborau din mașina personală în costume sport de marcă, plăteau un abonament de 35 de euro lunar, pentru a… merge pe bicicletă!

Mulțumesc, Edi!

Pentru cei curioși sau interesați, aici este adresa revistei:

http://www.scribd.com/doc/61132264/Revista-Virtuala-ORA-DE-JUDO-numarul-5

Comments on: "Explozie de bucurie" (5)

  1. marian said:

    Jigoro Kano…singurul judo-ka ce are 10 dan !Exceptional ! Cam cu asi putea sa ” trag ” revista { spui ca-i virtuala } si s-o pun pe un CD-u …asa pentru sufletul meu !?Se poate ?

    • Pe „copertă”, mai la sfârșit, sunt scrise următoarele: „ne puteți contacta la adresa de email….”. Scrie la adresa respectivă și vei primi un răspuns la cererea dumitale! Revista a fost făcută de către un colectiv de tineri, doar ei pot decide cum poți să intri în posesia ei și altfel decât virtual. Mult succes! 🙂

  2. marian said:

    Chiar ai practicat judo ? Pai atunci voi fi nelipsit de pe blogul dumitale, nu de alta dar Florian Frazei si profesorul Avram se numara printre cunostintele mele de care sunt mandru iar judo am practicat in anii ’67-’72 la Steaua sub indrumarea lui Ioan Hantau pe care-l aveam si antrenor de lupte libere.Chiar si azi mai am prin biblioteca cateva carti ce trateaza judo-ul cu desenele de rigoare , ale multor pozitii de lupta.Cat despre cei de care faci vorbire , care se duc ” la sala” si trag de fiare pentru ” intretinerea corpului”…niciodata n-am avut o parere prea buna despre asta. Pai te duci la sala , platesti 35 deE pentru un abonament { daca au gologani oameniii….} dupa care te duci tot cu masina si-ti umpli burta cu pizza sau cu shaorma. Eu la anii mei …nu mai am tim,p sa fac { si nici nu ma mai tin ” curelele”} alergari sau cine stie cate genoflexiuni sau flotari insa asa cum sunt …nu ma dau pe 5 ca aia de care vorbesti.Cat despre judo ….imi pare rau ca n-am posibilitatea sa-l antrenez pe nepotul cel mare { are 12 ani } …nu vrea pur si simplu insa mai am doi nepoti pe care-i duce fi-mea la ” balet „…la karate de tre ori pe saptamana si cand ma mai duc in vizita pe la ea…le mai arat diferite procedee…pe care karate-ka nu are de unde sa-l stie…sau nu toti.Doream sa te intreb despre Serban…i-ai spus parerea mea vis-a -vis de intamplarea din parc ? El ce parere a avut ? O seara buna in continuare si evident un sfarsit de saptamana cat mai linistit .

    • In primul rand vreau sa iti multumesc Monica pentru acest material la adresa mea. iti multumesc si tie si lui Serban pentru cuvintele frumoase. Marian daca vrei iti pot da cateva carti ale lui Frazzei(Dumnezeu sa il odihneasca cu dreptii) in varianta electronica! Si pentru revista da-mi te rog un e-mail pe adresa oradejudo@yahoo.com ca sa iti trimit toate cele 5 numere in varianta PDF. Cum se spune in judo REI!!!

    • Citește cu atenție cuvintele scrise în articol. Am scris cam așa: Tematica tratată m-ar fi interesat cu câțiva ani în urmă să o practic… Dar cine știe?!? Am făcut alte sporturi.
      Scrie pe o bucată de hârtie:
      1-2=
      2-3=
      3-4=

      22-23=
      23-24=.
      Scrie în dreptul fiecărei ore cam cu ce te ocupi în ora respectivă. E bine să faci asta în fiecare zi, doar așa poți descoperi dacă timpul e cel care îți lipsește sau cu totul altceva. Ziua mea are tot 24 de ore așa ca și a dumitale… așa că spor la scris!
      Șerban face întotdeauna ceea ce gândește. Cine e? Îl las pe el să spună:

Lasă un comentariu